Bilaketa aurreratua

Ogi apurrak

Egungo Euskararen Hiztegia (EEH)

kuskus (orobat kus-kus eta couscous g.er.) iz arabiarren janaria, gariaren semolarekin edo arrozarekin, hegazti edo arkume haragiarekin eta hainbat barazkirekin prestatzen dena.

Kus-kusa, tabulea, tofua, moussaka, risotto eta arroz minak, taloen antzeko takoak, haragi gazi-gozoak, kebaba, fruta eta barazki exotikoen erabilera... eguneroko otorduetan eskaintzen dizkizute jatetxe askotan.  Edorta Agirre   «Baietz okerreko bidea aukeratu! », 2006 - 66. orr.

Kuskuserako behar zuen ardikiaren erosten.  Itxaro Borda   «%100 basque», 2001 - 173. orr.

Bere sukaldean kuskusa jaten ari ginela.  Itxaro Borda   «%100 basque», 2001 - 172. orr.

Eskukadaka jaten dute kuskusa zurezko ontzitik harturik.  Xabier Montoia   «Elektrika», 2004 - 149. orr.

Tea eta kus-kusa egiteko gunea. Erranen duzu irakurle, kuskusa ez dela aise ezkontzen ardi gasnarekin!  Itxaro Borda   «%100 basque», 2001 - 172. orr.

Hango kuskus usainak gosea piztu dio, hango doinuen oihartzunak alaitu. batak besteari gaileta datilekin, kuskus platerkadak eskaintzen zizkioten.  Patxi Zubizarreta   «Pospolo kaxa bat bezala», 2005 - 90. orr.

Edmeak ardi-gasna zatiak oparitzen zizkion Fadilari, honek bideko eskaintzen zion couscous puskaren trukean.  Itxaro Borda   «Zeruetako erresuma», 2005 - 262. orr.

 



Nodoa: liferay1.lgp.ehu.eus