Zabaltzea

Bosgarren gamako elikagaiak ontzi biodegradagarrietan

Lehenengo argitaratze data: 2020/01/04

UPV/EHUko Biomat taldeak aholku ematen dio Xumuxua enpresari, ontzi jasangarriagoen gero eta eskari handiagoari aurre egiteko konponbideak garatzeari buruz

Berrikuntza, jasangarritasun eta ingurumenaren aldeko konpromisoak ontzi jasangarriagoak erabiltzearen alde apustu egitera eraman du Xumuxua marka. Enpresako I+D taldeak, Universidad del País Vasco/Euskal Herriko Unibertsitateko Biomat ikerketa taldearekin batera, hainbat material eta ontzi mota ebaluatu ditu, egokiena hautatze aldera, betiere produktuaren elikadura segurtasuna, freskotasuna eta kalitatea bermatuta. Halaber, ontzien diseinuan berrikuntza txertatu da, erretiluak zigilatzeko erabilitako moldeak aldatu baitira, eta, horri esker, kostuak optimizatu ahal izan dira. Lankidetza honi esker, Yon Mikel Janariak espresak –Xumuxua markarekin merkaturatuak– ontzi biodegradagarrietan ontziratutako bosgarren gamako produktuen linea aurkeztu ahal izan du.