euskaraespañol

Abeltzaintzako ustiategi eta arabar nekazaritza produktuei buruzko sektore elkarretaratzea

Noiz eta non

Noiztik: 2014/10/30 Noiz arte: 2014/11/25, 09:15 - 12:06

Kokapena

Bideokonferentzia gela - Lascaray Ikergunea
Miguel Unamuno 3. -01006- Vitoria-Gasteiz (Araba)

Deskribapena

Ostegunean, urriak 30, Universidad del País Vasco / Euskal Herriko Unibertsitatearen Arabako campuseko Lascaray Ikerguneko bideohitzaldietarako aretoan Abeltzaintzako ustiategi eta arabar nekazaritza produktuei buruzko sektore elkarretaratzea garatuko da, UPV/EHUko nahiz sektorearekin erlazionaturiko bestelako erakunde batzuetako espezialisten parte hartzearekin.

Arabako foru diputazioak eta Universidad del País Vasco / Euskal Herriko Unibertsitateak Araban ekoiztutako nekazaritzako elikagaien ekoizpen eta eraldatzeari loturiko ikerkuntza eta berrikuntzarako ekintzak abian jartzeko helburuaz sinatutako lankidetza hitzarmenaren barruan kokatu behar da jarduera hau, lurralde historikoan sortutako elikagai nagusien kalitatea hobetuz edo arabar lurraldeko unibertsitate kideen artetik sor litezkeen ekimenezko proiektuak eta ideia berritzaileak sustatuz.

PROGRAMA

  • 09:15 h Apertura del acto a cargo de las autoridades del Campus de Álava (UPV/EHU) y del Departamento de Agricultura (DFA/AFA)
  • 09:45 – 10:15 h Producción de aceite vegetal para su uso como biocombustible en maquinaria agrícola y sus coproductos en alimentación animal. Aser Garcia Rodriguez. Jefe de Proyectos. Departamento de Producción Animal. NEIKER-Tecnalia
  • 10:15 – 10:45 h Alimentos de pasto: calidad y autentificación. Luis Javier R. Barron. Grupo de Investigación Lactiker Ikerketa Taldea. UPV/EHU
  • 10:45 – 11:05 h Aprovechamiento de tortas de oleaginosas para la alimentación de ovejas de raza latxa: calidad de la leche y el queso. Ana Isabel Nájera. Grupo de Investigación Lactiker Ikerketa Taldea. UPV/EHU
  • 11:05 – 11:25 h Calidad de la carne de cordero comercializada en la CAPV y Navarra. Leire Bravo-Lamas y Noelia Aldai. Grupo de Investigación Lactiker Ikerketa Taldea. UPV/EHU
  • 11:25 – 11:45 h GAXURE: producto innovador a base de lactosuero. Malen Sarasua. LEARTIKER Tecnología de Alimentos
  • Descanso
  • 12:10 – 13:45 h Mesa redonda entre agentes del sector ganadero alavés