Breadcrumb

GAKOAK - Kimika eta Genetika Osasunean, Nutrizioan eta Kirolean

TITULUAREN GAKOAK

Azken ikerketen arabera, genetikak eragin nabarmena du kirol entrenamenduak egiteko gaitasunean eta lesioak izateko aukeran. Hori dela eta, genetikaren iragarpenaren bidez, ariketak erregulartasunez egitean norberak izan dezakeen erantzunaren berri izateak aplikazio aukera handiak eskain ditzake bai kirol arloan, errendimendua hobetu eta kirol bizitza luzatzeari begira, bai osasunaren arloan, norbanakoen ohitura osasungarriak zehazteari begira.

Titulazio honen helburua nutrizioan eta kirolean espezializatutako prestakuntzan dagoen hutsunea betetzea da, kimikaren eta genetikaren ekarpenak lehenengoz lotzen dituelako osasunaren, nutrizioaren eta kirolaren arloan, ikuspegi akademiko, zientifiko eta profesional batetik. Hortaz, kirolean maila profesionalean nahiz afizionatuan diharduten profesionalei prestakuntza bikaina eskaintzen zaie, baita ikertzaileei ere.

XSLaren edukia

Eskainitako plazak

25

Modalitatea

Erdi-presentziala

Hizkuntza

Gaztelania

calendar

Urria 2021

Abendua 2022

Kreditu kopurua

45 ECTS Kreditu

Gutxi gorabeherako prezioa

2.300 €

Irakaslekua

Zientzia eta Teknologia Fakultatea

Titulu hau aukeratzeko arrazoiak - Kimika eta Genetika Osasunean, Nutrizioan eta Kirolean

vida-salud-razones

4 ARRAZOI TITULU HAU AUKERATZEKO

  • Prestakuntza bakarra da osasunari, nutrizioari eta kirolari aplikatutako kimika eta genetikaren arloan.
  • Kimika eta genetika elkarren artean lotuta dauden arloak dira, eta oso hedatuta daude bai nutrizioan bai kirolean.
  • Malgutasuna eta errentagarritasuna: graduondokoa pixkanaka egin daiteke 2 modulutan, eta horrela ikasleak beren denbora eta ekonomia aukeretara egokitu daitezke.
  • Semipresentziala: 2 modulu presentzial eta online iarakaskunzatrekin.

Irudia - Kimika eta Genetika Osasunean, Nutrizioan eta Kirolean

Irteera profesionalak - Kimika eta Genetika Osasunean, Nutrizioan eta Kirolean

Irteera profesionalak

Akademikoa, I+G, enpresa eta ekintzailetza, arlo hauetan: material berriak, konposatuen analisia, dopina, nutrizioa, nutrizio osagarria, entrenamendua, lesioen prebentzioa, errendimendua, osasuna, nutrizioari eta/edo kirolari aplikatutako genetika, etika, jabego industriala, eta zerbitzuen eta produktuen garapena.

XSLaren edukia

Iradokizunak eta eskaerak