Menua Webgunearen menua ireki/itxi

XSLaren edukia

Hizkuntzaren Filosofia II25159

Ikastegia
Hezkuntza, Filosofia eta Antropologia Fakultatea
Titulazioa
Filosofiako Gradua
Ikasturtea
2019/20
Maila
3
Kreditu kopurua
6
Hizkuntzak
Gaztelania
Euskara
Ingelesa
Kodea
25159

IrakaskuntzaToggle Navigation

Orduen banaketa irakaskuntza motaren arabera
Irakaskuntza motaIkasgelako eskola-orduakIkaslearen ikasgelaz kanpoko jardueren orduak
Magistrala3654
Gelako p.2436

Irakaskuntza-gidaToggle Navigation

Gaitasunak / Irakasgaia Ikastearen EmaitzakToggle Navigation

Se parte del problema de la demarcación entre semántica y pragmática, para posteriormente abordar el análisis de contextos intensionales de distinto tipo y presentar teorías semánticas y pragmáticas conocidas que pretenden dar cuenta del significado en el lenguaje. Por último se consideran acercamientos para el análisis del discurso.
La presente asignatura pertenece al bloque (denominado) Obligatorio y a la materia (o módulo) Filosofía del lenguaje.
Su contribución es necesaria para satisfacer las competencias de dicha materia (módulo); todas ellas transversales.
El coordinador de curso velará por la coordinación horizontal de la presente asignatura, mientras que la coordinación vertical corresponderá al coordinador de grado.


Competencias del Módulo Filosofía del Lenguaje

Zeharkakoa M088C1 HIZKUNTZAREN IZAERARI ETA FUNTZIONAMENDUARI BURUZ EGINDAKO GOGOETAK BULTZATUTAKO FILOSOFIAKO KONTZEPTUEN ETA ARAZOEN JAKINTZAN SAKONTZEA, ETA HIZKUNTZAREN FILOSOFIAREN TERMINOLOGIA ESPEZIALIZATUA APLIKATZEN JAKITEA.

Zeharkakoa M088C2 FILOSOFIAKO EGILE ESANGURATSUENEN JATORRIZKO TESTUAK MODU AKTIBOAN ULERTZEA ETA MODU KRITIKOAN INTERPRETATZEA, HIZKUNTZAREN FILOSOFIAREN JAIOTZAN ETA GARAPENEAN ETA HAINBAT ESPARRU TEORIKOTAN MUGARRI IZAN DIRENAK.

Zeharkakoa M088C3 EPISTEMOLOGIAREN, ONTOLOGIAREN, ETIKAREN ETA FILOSOFIAKO GAINERAKO ALORREN ESANAHIEN TEORIEN INTERESARI ETA ERABILERARI BURUZKO GAIAK AHOZ AZALTZEA, EZTABAIDATZEA, MODU KRITIKOAN BALORATZEA, ETA HORIEI BURUZKO HITZALDI ONGI EGITURATUAK MODU ARRAZOITUAN IDAZTEA.

Zeharkakoa M088C4 HIZKUNTZA ERABILTZEAN ABUSUAK EGITEAK EDO HIZKUNTZAREN FUNTZIONAMENDUA EZ EZAGUTZEAK SORTUTAKO GARRANTZI FILOSOFIKOA DUTEN ARAZO, ILUSIO ETA ENGAINU FALTSUAK IDENTIFIKATZEA ETA GARRANTZI-ORDENAN AZTERTZEA, ETA ONDORIOZ, HIZKUNTZAK EZKUTATZEN DITUEN BENETAKO ARAZO FILOSOFIKOAREN ADIBIDEAK ADIERAZTEA.

Zeharkakoa M088C5 EDOZEIN MOTATAKO ARGUMENTUEN KORRELAZIO LOGIKOA IDENTIFIKATZEA ETA EBALUATZEA, HIZKUNTZAREN TEORIA SEMANTIKOEKIN ETA AZTERKETA PRAGMATIKOEKIN OSATUTAKO TEKNIKA LOGIKOEN BIDEZ.

Zeharkakoa M088C6 INFORMAZIOAREN TEKNOLOGIAK ERABILTZEA DATUAK BILTZEKO ETA TRUKATZEKO, ETA ITURRI BIBLIOGRAFIKOAK ESKURATZEKO. HORREZ GAIN, IKUSPUNTU TEORIKOTIK, INFORMAZIOEN TEKNOLOGIEKIN LOTUTAKO HIZKUNTZA NATURALAREN PROZEDURA-TEKNIKEN OINARRIAK EZAGUTZEA.



Eduki teoriko-praktikoakToggle Navigation

El temario que a continuación se detalla es orientativo y será precisado al comienzo del curso


1. El problema de la demarcación entre semántica y pragmática
2. Lenguaje, opacidad y actitudes proposicionales Análisis del lenguaje en contextos intensionales
3. Presentación de teorías semánticas actuales
4. Presentación de teorías pragmáticas actuales
5. Análisis del discurso

MetodologiaToggle Navigation

El temario detallado es orientativo y será precisado al comienzo de cda curso

Ebaluazio-sistemakToggle Navigation

  • Azken Ebaluazioaren Sistema

Nahitaez erabili beharreko materialaToggle Navigation

-García Suárez, A. (1997): Modos de Significar. Tecnos.
-Korta, K. (ed.) (2007), Hitzaren lilura: Hizkuntzaren filosofiarako irakurgaiak. Bilbo: UPV/EHU.
-Valdés, L. M. (comp. (1991)): La búsqueda del Significado. Tecnos.

BibliografiaToggle Navigation

Oinarrizko bibliografia

-Escandell, V. (2006): Introducción a la pragmática. Ariel.
-Levinson, S.C. (1983, Pragmatics. Cambridge: Cambridge University Press.
-Lyons, J. (1997), Semántica Linguística: Una introducción. Barcelona: Paidós.
-Valdés, M.M. (comp.) (1996): Pensamiento y Lenguaje: problemas en la atribución de actitudes proposicionales.
UNAM

Gehiago sakontzeko bibliografia

-Gamut, L., T. F. (1991): Logic, Language, and Meaning (Vol. 1). The University of
Chicago Press
-Gamut, L., T. F. (1991): Logic, Language, and Meaning (Vol. 2). The University of
Chicago Press
-Garson, J. W. (2006), Modal Logic for Philosophers. Cambridge University Press.
-Kearns, K. (2000). Semantics. Palgrave.
-Recanati, F. (1993), Direct Referente. Balckwell Publishers

Aldizkariak

GOGOA

Web helbideak

Direcciones de Internet: http://plato.stanford.edu/

5., 6. eta salbuespenezko deialdien epaimahaiaToggle Navigation

  • ARRIETA URTIZBEREA, AGUSTIN
  • IBARRA UNZUETA, JOSEBA ANDONI
  • MIGURA ZANGUITU, VICENTE FERNANDO

TaldeakToggle Navigation

01 Teoriakoa (Gaztelania - Goizez)Erakutsi/izkutatu azpiorriak

calendar
AsteakAstelehenaAstearteaAsteazkenaOstegunaOstirala
1-3

11:00-13:00

09:00-11:00

4-15

11:00-13:00

Irakasleak

Ikasgela(k)

  • 3.7 - IGNACIO Mª BARRIOLA ZENTROA

01 Gelako p.-1 (Gaztelania - Goizez)Erakutsi/izkutatu azpiorriak

calendar
AsteakAstelehenaAstearteaAsteazkenaOstegunaOstirala
4-15

09:00-11:00

Irakasleak

Ikasgela(k)

  • 3.7 - IGNACIO Mª BARRIOLA ZENTROA

31 Teoriakoa (Euskara - Goizez)Erakutsi/izkutatu azpiorriak

calendar
AsteakAstelehenaAstearteaAsteazkenaOstegunaOstirala
1-3

11:00-13:00

09:00-11:00

4-15

09:00-11:00

Irakasleak

Ikasgela(k)

  • 3.8 - IGNACIO Mª BARRIOLA ZENTROA

31 Gelako p.-1 (Euskara - Goizez)Erakutsi/izkutatu azpiorriak

calendar
AsteakAstelehenaAstearteaAsteazkenaOstegunaOstirala
4-15

11:00-13:00

Irakasleak

Ikasgela(k)

  • 3.8 - IGNACIO Mª BARRIOLA ZENTROA

61 Teoriakoa (Ingelesa - Goizez)Erakutsi/izkutatu azpiorriak

calendar
AsteakAstelehenaAstearteaAsteazkenaOstegunaOstirala
1-1

14:00-16:00

14:00-16:00

2-2

14:00-16:00

14:00-16:00

3-3

14:00-16:00

14:00-16:00

4-9

14:00-16:00

10-15

14:00-16:00

Irakasleak

Ikasgela(k)

  • 2.4 - FILOSOFIA ETA HEZKUNTZA ZIENTZIEN FAK.

61 Gelako p.-1 (Ingelesa - Goizez)Erakutsi/izkutatu azpiorriak

calendar
AsteakAstelehenaAstearteaAsteazkenaOstegunaOstirala
4-9

14:00-16:00

10-15

14:00-16:00

Irakasleak

Ikasgela(k)

  • 2.4 - FILOSOFIA ETA HEZKUNTZA ZIENTZIEN FAK.