Gaia
Mikroorganismoak detektatu eta identifikatzeko metodo eta teknika aurreratuak
Gaiari buruzko datu orokorrak
- Modalitatea
- Ikasgelakoa
- Hizkuntza
- Gaztelania
Irakasleak
Izena | Erakundea | Kategoria | Doktorea | Irakaskuntza-profila | Arloa | Helbide elektronikoa |
---|---|---|---|---|---|---|
MARTINEZ MALAX-ECHEVARRIA, IRATI | Euskal Herriko Unibertsitatea | Irakaslego Agregatua | Doktorea | Elebiduna | Mikrobiologia | irati.martinez@ehu.eus |
SUÑEN PARDO, MARIA ESTER | Euskal Herriko Unibertsitatea | Unibertsitateko Irakaslego Titularra | Doktorea | Elebakarra | Mikrobiologia | ester.sunen@ehu.eus |
Gaitasunak
Izena | Pisua |
---|---|
Conocer y manejar técnicas de análisis microbiológico para la detección e identificación de microorganismos, así como para la predicción de su supervivencia o crecimiento en alimentos. | 50.0 % |
Interpretar datos experimentales y manejar bases de datos. | 50.0 % |
Irakaskuntza motak
Mota | Ikasgelako orduak | Ikasgelaz kanpoko orduak | Orduak guztira |
---|---|---|---|
Magistrala | 10 | 19 | 29 |
Mintegia | 6 | 9 | 15 |
Laborategiko p. | 8 | 8 | 16 |
Tailerra | 6 | 9 | 15 |
Irakaskuntza motak
Izena | Orduak | Ikasgelako orduen ehunekoa |
---|---|---|
Azalpenezko eskolak | 29.0 | 34 % |
Gela/Mintegia/Tailerra | 15.0 | 40 % |
Lanak aztertzea eta horiei buruz eztabaidatzea | 15.0 | 40 % |
Ordenagailuko praktikak, irteerak, bisitak | 16.0 | 50 % |
Ebaluazio-sistemak
Izena | Gutxieneko ponderazioa | Gehieneko ponderazioa |
---|---|---|
Bertaratzea eta Parte-hartzea | 10.0 % | 10.0 % |
Idatzizko azterketa | 60.0 % | 60.0 % |
Lanen erakusketa, irakurketak... | 15.0 % | 15.0 % |
Txostenak eta azalpenak lantzea | 15.0 % | 15.0 % |
Irakasgaia ikastean lortuko diren emaitzak
Al finalizar el curso se espera que los/-as participantes sean capaces de:
1. Utilizar un lenguaje más amplio y adecuado al contexto científico de la Microbiología de Alimentos.
2. Reconocer las técnicas utilizadas en los métodos microbiológicos y su base científica.
3. Identificar la adecuación de un método microbiológico al análisis de alimentos.
4. Participar en el desarrollo de nuevos métodos microbiológicos de aplicación en Microbiología de alimentos.
5. Analizar y discutir la información contenida en publicaciones científicas, relacionada con el desarrollo de métodos microbiológicos de aplicación en alimentos, en equipo e individualmente.
6. Sintetizar un informe de análisis microbiológico.