Programa

XSL Content

Study load toggle-navigation

Study load
Compulsory subjectsOptional subjectsFinal Master's dissertationInternshipsTotal
27   ECTS   credits12   ECTS   credits15   ECTS   credits6   ECTS   credits60   ECTS   credits

Programme toggle-navigation

Compulsory subjects

Compulsory subjects
SubjectLanguages ECTS   CreditsSpecialities / SyllabusTeaching BaseMode
Commercial management and Advanced Marketing and their integration with consumer preferenceSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course
Effects of viticulture on the sensory characteristics of wineSpanish4.5 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course
Experimental design and statistical treatment of sensory dataSpanish3 --
Universidad Pública de Navarra ( Escuela técnica superior de ingenieros agrónomos )
Face-to-face degree course
Management and Protection of VineyardsSpanish3 --
Universidad Pública de Navarra ( Escuela técnica superior de ingenieros agrónomos )
Face-to-face degree course
Management and strategic planning in the wine sectorSpanish3 --
Universidad Pública de Navarra ( Escuela técnica superior de ingenieros agrónomos )
Face-to-face degree course
Methodological basis for Wine Tasting and Sensory Classification of Production ModelsSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course
Sensory effects of enologySpanish3 --
Universidad Pública de Navarra ( Escuela técnica superior de ingenieros agrónomos )
Face-to-face degree course
Trained panels and consumer preference analysisSpanish4.5 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course

Optional subjects

Optional subjects
SubjectLanguages ECTS   CreditsSpecialities / SyllabusTeaching BaseMode
International trade of wineSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course
New Trends in EnologySpanish3 --
Universidad Pública de Navarra ( Escuela técnica superior de ingenieros agrónomos )
Face-to-face degree course
New Trends in ViticultureSpanish3 --
Universidad Pública de Navarra ( Escuela técnica superior de ingenieros agrónomos )
Face-to-face degree course
Oenological chemical analysis and controlSpanish3 --
University of the Basque Country ( Faculty of Pharmacy )
Face-to-face degree course

Final Master's dissertation

Final Master's dissertation
SubjectLanguages ECTS   CreditsSpecialities / SyllabusTeaching BaseMode
Proyecto Fin de Máster15 --

Internships

Internships
SubjectLanguages ECTS   CreditsSpecialities / SyllabusTeaching BaseMode
External Practical TrainingSpanish6 --
Face-to-face degree course

XSL Content

Methodology

La metodología docente utilizada en este master incluye:- exposiciones expertas sobre los contenidos, combinadas con demostraciones prácticas en viña, en bodega y en laboratorios de análisis bien con vinos reales o modificados, con el fin de asentar los conceptos teóricos expuestos en clase- casos prácticos- ejercicios individuales y en grupoLas Prácticas Externas (PE) obligatorias y el Trabajo Fin de Máster (TFM) se llevarán a cabo en permanente comunicación entre el/la estudiante, instructor/a en bodega y el/la director/a de la Universidad, bajo la coordinación de la Comisión Académica. Para más información acerca de las PE y el TFM, consultad el documento Guía para la realización del TFM y PE, en esta misma página.

Assessment

La evaluación de los alumnos se realizará de forma continua en cada materia, así como en las prácticas externas obligatorias y el trabajo fin de master. Los métodos son diversos:- exámenes escritos de diverso tipo (preguntas cortas, tipo test, ...)- presentación escrita y/o oral de trabajos- ejercicios prácticos dentro y fuera de clase- participación activa en clase

guia-tfm-master-enologia-innovacion

XSL Content

programa-formativo-enlaces

XSL Content

Suggestions and requests